Chirurgie plastică reparatorie

Ce este chirurgia plastica reparatorie?
Este specialitatea medicala care se ocupa cu diagnosticul cu tratamentul chirurgical al arsurilor, electrosocurilor, traumatismelor insotite de distrugerea partilor moi, ale mainilor traumatizate (leziuni tegumantare, scheletice, tendinoase, vasculo-nervoase), al tumorilor de suprafata, al malformatilor congenitale al unor suferinte estetice.
Ce trateaza medicul de chirurgie plastica reparatorie?
Scopul chirurgiei platice este sa indeparteze din organism zone sau segmente bolnave (tumori, cicatrice, tesuturi lezate) si apoi sa reconstruiasca forma si mai ales functia zonei respective.
Chirurgia mainii si a antebratului (traumatisme malformatii cocngenitale, tumori, urmari ale unor traumatisme care afecteaza functia mainii)
Chirurgia mainii reumatice: malformatii cingenitale (sindactilii) prezenta sau abseta unor degete de la maini sau de la picioare.
Tratamentul chirurgical ale tumorilor malogne si benigne:
– Tumori ale pielii
– Tumori subcutanate
– Noduli sartineli
Chirurgia nervilor periferici: sindroane de compresiune nervoasa (sindrom de canal carpian), compreiune nervunar, parezii, paralizii.
Chirurgia reconstructive al capului si a gatului:

– Cicatrice de diferite dimensiuni

– Malformatii congenitale (ureche, nas, hemangiom)
– Tumori subcutanate (chise sebacee, lipoame)
– Defecte tisulare dupa rezectii oncologice
Chirurgia membrului inferior (tumori, leziuni, defecte ale tesuturilor moi postraumatice, postoperatorii, osteomielita, osteita).
Servicii medicale :
– Consult de specialitate
– Chirurgia mainii
– Chirurgia membrului inferior
– Microchirurgie reconstructive

Recenzii pacienți

Echipa medicală

Chirurgie plastică reparatorie