Medicină internă

logo_site_300
Servicii medicale decontate CAS
Medicina internă este specialitatea medicală care evaluează integral starea de sănătate a pacientului, asigurând un diagnostic corect și un plan de tratament în cazul afecțiunilor acute sau cronice ale unuia sau mai multor organe interne.
 
Este specialitatea care priveste pacientul ca pe un tot unitar si se ocupa de diagnosticarea si tratarea majoritatii bolilor de care sufera adultii (peste 18 ani).
 
Marea majoritate a pacientilor sufera de mai multe afectiuni si necesita tratamente multiple. Prin consultul oferit de medicul internist, pacientul evita excesul de consulturi medicale care pot să nu fie necesare. Medicul internist este cel care analizeaza aceste situatii si decide care afectiune necesita si un consult sau un tratament supra specializat. De asemenea coordoneaza schemele de tratament astfel incat sa nu apara suprapuneri de medicatie.
 
În urma evaluării, acesta poate recomanda un set de analize anuale de rutină și eventual completarea cu alte analize, în funcție de afecțiunile sau predispozițiile specifice ale fiecărui pacient.
 
Cunoașterea organismului tău este foarte importantă în luarea unor decizii corecte pentru o viață mai sanatoasă și liniștită.
Principalele boli tratate si diagnosticate de catre medicina interna sunt:
• Inima: hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica, insuficienta cardiaca.
• Plamani: bronsita cronica , astmul bronsic , BPOC , pneumonie , traheobronsita acuta, etc
• Stomac: gastrita , ulcer, boala de reflux.
• Ficat: hepatita cronica , ciroza , steatoza (ficat gras), dischinezie si calculi biliari (pietre)
• Colon: colon iritabil
• Rinichi: litiaza renala , infectii urinare, pielonefrita , insuficienta renala cronica (primul stadiu).
• Sange: anemii, depistare alte boli mai grave
• Metabolism: dislipidemie (colesterol crescut), guta, diabet si boli ale tiroidei (ultimele doua in colaborare cu medicul specialist).
 
Pentru informatii si programari va rugam sunati la 031.9225

Recenzii pacienți

Echipa medicală

Medicină Internă